Rețeta este asemănătoare cu cea a spaghetelor Carbonara deși rumenite la cuptor. Un deliciu!
Aveți nevoie de:
- 500 grame penne
- 200 grame șuncă presată
- 200 grame brânză nu prea sărată
- 250 grame smântână grasă
- Un vârf de nucșoară
- 3 ouă
- sare (doar dacă brânza nu-i sărată), piper, oregano
- 200 grame cașcaval ras
- 50 grame unt
- Se fierb macaroanele cu indicațiile de pe pachet, se scurg și se dau printr-o clătire in apa rece.
- Într-un bol se adaugă șunca deja fideluță împreună cu 100 grame cașcaval ras, cele 2 ouă întregi, sare, piper, oregano și se amestecă până se încorporează ingredientele.
- Se unge o tavă de Yena cu puțin unt sau ulei .
- Compoziția de cașcaval se va amesteca cu macaroanele, după care se răstoarnă in tava unsă.
- Al treilea ou se bate bine cu telul/furculița (nu cu mixerul, nu dorim sa se facă spumă!) împreună cu smântâna cu un vârf de nucșoară și piper , se toarnă peste macaroane. Se presară peste restul de cașcaval rămas.
- Se dă la cuptor la 200 grade Celsius pentru 35-40 de minute până când capătă o culoare ușor rumenie.
Poftă bună!
Comentarii