Budincă de macaroane cu șuncă la cuptor

Rețeta este asemănătoare cu cea a spaghetelor Carbonara deși rumenite la cuptor. Un deliciu! 

Aveți nevoie de: 
  • 500 grame penne 
  • 200 grame șuncă presată 
  • 200 grame brânză nu prea sărată
  • 250 grame smântână grasă
  • Un vârf de nucșoară
  • 3 ouă
  • sare (doar dacă brânza nu-i sărată), piper, oregano 
  • 200 grame cașcaval ras 
  • 50 grame unt
  1. Se fierb macaroanele cu indicațiile de pe pachet, se scurg și se dau printr-o clătire in apa rece. 
  2. Într-un bol se adaugă șunca deja fideluță împreună cu 100 grame cașcaval ras, cele 2 ouă întregi, sare, piper, oregano și se amestecă până se încorporează ingredientele. 
  3. Se unge o tavă de Yena cu puțin unt sau ulei .
  4. Compoziția de cașcaval se va amesteca cu macaroanele, după care se răstoarnă in tava unsă. 
  5. Al treilea ou se bate bine cu telul/furculița (nu cu mixerul, nu dorim sa se facă spumă!) împreună cu smântâna cu un vârf de nucșoară și piper , se toarnă peste macaroane. Se presară peste restul de cașcaval rămas.
  6. Se dă la cuptor la 200 grade Celsius  pentru 35-40 de minute până când capătă o culoare ușor rumenie. 
Poftă bună!

Comentarii