Rețeta este asemănătoare cu cea a spaghetelor Carbonara deși rumenite la cuptor. Un deliciu! 
Aveți nevoie de: 
- 500 grame penne
 - 200 grame șuncă presată
 - 200 grame brânză nu prea sărată
 - 250 grame smântână grasă
 - Un vârf de nucșoară
 - 3 ouă
 - sare (doar dacă brânza nu-i sărată), piper, oregano
 - 200 grame cașcaval ras
 - 50 grame unt
 
- Se fierb macaroanele cu indicațiile de pe pachet, se scurg și se dau printr-o clătire in apa rece.
 - Într-un bol se adaugă șunca deja fideluță împreună cu 100 grame cașcaval ras, cele 2 ouă întregi, sare, piper, oregano și se amestecă până se încorporează ingredientele.
 - Se unge o tavă de Yena cu puțin unt sau ulei .
 - Compoziția de cașcaval se va amesteca cu macaroanele, după care se răstoarnă in tava unsă.
 - Al treilea ou se bate bine cu telul/furculița (nu cu mixerul, nu dorim sa se facă spumă!) împreună cu smântâna cu un vârf de nucșoară și piper , se toarnă peste macaroane. Se presară peste restul de cașcaval rămas.
 - Se dă la cuptor la 200 grade Celsius pentru 35-40 de minute până când capătă o culoare ușor rumenie.
 
Poftă bună!

Comentarii