Negresă de post



O prajiturica rapida pe care o puteti pregati direct in tava de copt. Am adaugat cacao Nesquik caci ramasesem in pana de cacaoa normala, desi prajitura a iesit nemaipomenita asa. 

Ce am folosit:

  • 350 grame faina
  • 200 grame zahar
  • 3 linguri cacao Nesquik 
  • 5 linguri de ulei
  • 1 lingurita praf de copt 
  • 1 plic de zahar vanilat + 1/2 fiola de rom 
  • 1 varf de cutit de sare
  • 1 lingurita de otet alb
  • 200 ml apa (doar daca aluatul mai cere mai adaugati, totul depinde de faina pe care o folositi)

Glazura de cacao Nesquik :
  • 8 linguri de apa
  • 8 linguri zahar pudra
  • 8 linguri de ulei
  • 4 linguri
  • 1 plic de zahar vanilat si cativa stropi de rom
Mod de preparare:
  1. Cuptorul se incalzeste la 180 de grade Celsius. Se unge tava cu ulei si se adauga ingredientele uscate: faina, zaharul, sarea, cacaoa, praful de copt, zaharul vanilat.
  2. Apoi se fac 3 gropite in faina si se adauga ingredientele umede: uleiul, apa, otetul, romul si se amesteca usor pana se omogenizeaza compozitia. In cazul in care se pot face cocoloase, se zdrobesc de peretii tavii folosind o lingura.
  3. Se adauga la cuptor pentru 35 de minute.
Glazura: La foc mic, intr-o craticioara se adauga mai intai apa, zaharul pudra si cacaoa. Se amesteca mereu pana va capata consistenta unei smantani. Se va adauga uleiul , zaharul vanilat, romul si se va amesteca pana se va lega compozitia. Glazura se va turna calda peste prajitura care s-a racit. 

Se poate orna cu fulgi de nuca de cocos, fructe, bombonele etc. 


Pofta Buna! 


Comentarii