Căsuță de turtă dulce (rețetă nemțească)


De anul trecut am inceput sa construiesc case din turta dulce, de data asta am intrat mai mult in detalii :D . Pana una alta, va voi lasa ingredientele cum sa concepeti turta dulce: 
  • 200 grame unt gras
  • 200 grame zahar
  • 9 linguri miere
  • 3 oua
  • 900 grame faina
  • 1/2 lingurita amoniac 
  • 10 grame praf de copt
  • varf cutit de sare
  • 2 1/2 lingurita de scortisoara 
  • 2 lingurite pline de lebkuchengewürze (condimente mixte pentru turta dulce, in Romania le gasiti pe Emag  sau vtamix)
  • forme din silicon ori din plastic ori puteti desena pe hartie si decupati designul pe care il doriti la casuta
Glazura si lipici: daca casuta dvs este voluminoasa este necesar 2 albusuri de ou si 500 grame zahar pudra + 4 lingurite de zeama de lamaie Se mixeaza albusurile pana capata o spuma, se adauga zeama de lamaie si treptat zaharul pudra pana devine o spuma batoasa. Cu aceasta se pune in pos si se incep lipirea peretilor la casa si restul accesoriilor.

Formele mele (foto) sunt a cate 7 piese cumparate din Real din Germania si m-am folosit de cateva dintre ele, caci restul a fost inspiratie proprie. 

Acum sa trecem la treaba: 
  1. Untul, zaharul si mierea se incalzesc la foc mic pana se topesc ingredientele, dupa care se lasa la racit. 
  2. Se adauga ouale si se mixeaza pana se incorporeaza.
  3. Faina se amesteca cu amoniacul, sarea, praful de copt, scortisoarea si amestecul de turta dulce (lebkuchengewürze). 
  4. Se amesteca cele lichide cu cele uscate cu ajutorul unui mixer. Aluatul trebuie sa fie unul mai lipicios! 
  5. Invelim aluatul in folie de plastic alimentara si il bagam la frigider pentru 24 de ore.
  6. A doua zi, impartim aluatul in doua bucati si intindem fiecare bucata pe planul de lucru foarte bine infainat intr-o foaie subtire de 0,3 - 0,5 cm grosime.
  7. Incepem sa ne folosim de forme sau sa decupam dupa proiectele facute din hartie pentru a construi casa. Daca v-a ramane mai mult aluat , puteti face fursecuri in diferite forme. Turta dulce se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. 
  8. Se preincalzeste cuptorul la 170 de grade Celsius pentru 12 minute. 
  9. Dupa coacere, se lasa la racit si se incepe asamblarea si lipirea. 
  10. Casuta de turta dulce se orneaza dupa buna alegere cu jeleuri, bombonele M&M si alte minunatii dulci. 
                                                     Pofta Buna!


Comentarii