De anul trecut am inceput sa construiesc case din turta dulce, de data asta am intrat mai mult in detalii :D . Pana una alta, va voi lasa ingredientele cum sa concepeti turta dulce:
- 200 grame unt gras
- 200 grame zahar
- 9 linguri miere
- 3 oua
- 900 grame faina
- 1/2 lingurita amoniac
- 10 grame praf de copt
- varf cutit de sare
- 2 1/2 lingurita de scortisoara
- 2 lingurite pline de lebkuchengewürze (condimente mixte pentru turta dulce, in Romania le gasiti pe Emag sau vtamix)
- forme din silicon ori din plastic ori puteti desena pe hartie si decupati designul pe care il doriti la casuta
Formele mele (foto) sunt a cate 7 piese cumparate din Real din Germania si m-am folosit de cateva dintre ele, caci restul a fost inspiratie proprie.
Acum sa trecem la treaba:
- Untul, zaharul si mierea se incalzesc la foc mic pana se topesc ingredientele, dupa care se lasa la racit.
- Se adauga ouale si se mixeaza pana se incorporeaza.
- Faina se amesteca cu amoniacul, sarea, praful de copt, scortisoarea si amestecul de turta dulce (lebkuchengewürze).
- Se amesteca cele lichide cu cele uscate cu ajutorul unui mixer. Aluatul trebuie sa fie unul mai lipicios!
- Invelim aluatul in folie de plastic alimentara si il bagam la frigider pentru 24 de ore.
- A doua zi, impartim aluatul in doua bucati si intindem fiecare bucata pe planul de lucru foarte bine infainat intr-o foaie subtire de 0,3 - 0,5 cm grosime.
- Incepem sa ne folosim de forme sau sa decupam dupa proiectele facute din hartie pentru a construi casa. Daca v-a ramane mai mult aluat , puteti face fursecuri in diferite forme. Turta dulce se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt.
- Se preincalzeste cuptorul la 170 de grade Celsius pentru 12 minute.
- Dupa coacere, se lasa la racit si se incepe asamblarea si lipirea.
- Casuta de turta dulce se orneaza dupa buna alegere cu jeleuri, bombonele M&M si alte minunatii dulci.
Pofta Buna!
Comentarii