
Dor după biscuiții grecești, astfel că am făcut acum 2 zile pentru a avea ce lua și la serviciu. Se fac rapid, prepararea cât și coacerea lor.
Aveți nevoie de:
- 350 grame făină 550
 - 125 grame zahăr
 - 1/2 plic praf de copt
 - 2 ouă
 - 60 ml suc stors de la o portocală
 - coaja rasă de la portocală
 - 1 plic zahăr vanilat
 - 1 gram cardamom
 - 1 gram mahlepi (pudră de sâmburi de cireș negru)
 - 100 grame unt la temperatura camerei
 - susan, fulgi migdale (opțional) pentru decor
 - un gălbenuș ou pentru ungerea biscuiților
 
Mod de preparare:
- Făina împreună cu praful de copt se amestecă într-un bol.
 - În alt bol, se pun ouăle cu untul și de amestecă la viteză mică cu mixerul (pentru a nu împrăștia unt peste tot in bucătărie).
 - Se adaugă peste ouă: zahărul, aromele (coaja, zahărul vanilat, cardamomul și mahlepul) și sucul de portocală și de vor amesteca cu mixerul până devin precum o cremă. Nu vă speriați dacă compoziția nu arată tocmai bine, asta de datorează din cauza untului.
 - Se adaugă treptat făina peste compoziția 2 și de amestecă în continuare cu mixerul la viteză mică.
 - Se lucrează aluatul cu mâna sau cu mixerul pentru a obține o textură netedă. Dacă aluatul este un pic lipicios, se vor unge mâinile cu puțin ulei și se mai adaugă puțină făină peste.
 - Pe masa de lucru de presară puțină făină și începem să facem bastonașe groase de 1- 1,5 cm pe care ii împletim în două.
 - Se vor adăuga un tava pregătită cu foaie de copt și îi vom unge cu gălbenuș de ou.
 - Se adaugă la cuptorul preîncălzit la 180° Celsius pentru 12-15 minute.
 
Poftă bună!
Comentarii