Intoarcerea din concediu din Romania mi-a deschis alte pofte pentru gatit :) . Asa ca, aseara am facut o prajiturica cu caise dulci si aromate. In Germania trebuie sa ai noroc sa dai de vreun fruct cu gust, ieri am fost norocoasa cand le-am cumparat. Si sa nu o mai lungim atat, va insir ingredientele folosite:
- 220 grame faina 550 (special pentru patiserie)
- 200 grame zahar
- 200 grame iaurt
- 500 grame caise
- 5 oua
- 100 ml ulei
- 1 plic zahar vanilat
- 1/2 plic coaja de portocale Dr. Oetker
- 1 plic praf de copt
- 1 varf de cutit de sare
- Galbenusurile se amesteca cu mixerul impreuna cu iaurtul, zaharul vanilat, sarea, uleiul, coaja de portocale, praful de copt pana devine o compozitie spumoasa. Treptat se va adauga si faina.
- Albusurile se vor bate spuma la prima viteza a mixerului , cand acestea incep sa se formeze, se va adauga zaharul si se vor bate la ultima viteza pana devine o bezea alba si sticloasa.
- Albusurile se vor incorpora in compozitia de galbenusuri si se vor mixa tot cu mixerul ori cu o spatula de silicon.
- Se tapeteaza o tava cu foaie de copt si se adauga aluatul.
- Cuptorul se va preincalzi la 180 de grade.
- Caisele inainte au fost trecute putin prin putina faina si le veti pune peste aluat una langa alta.
- Se va adauga in cuptor pentru 35-40 de minute la 180 de grade.
Pofta Buna!
Comentarii