Budinca tapioca cu migdale si portocale

Pentru ca ador sa fac budinci cu tapioca in loc de orez cu lapte, aseara am facut un desert usor dulceag, mai dietetic. 

Ingrediente : 

  • 100 grame perle de tapioca
  • 1 litru lapte 1,5%
  • 1 lingura miere
  • 1/2 suc de portocala + coaja rasa
  • 3/4 esenta de migdale
  • scortisoara (optional) pentru decor 
  1. Perlele de tapioca se vor pune la hidratat in apa pentru a-si dubla volumul. 
  2. Dupa ce perlele si-au marit volumul se vor pune la fiert intr-o cratita si alte 4-5 cani de apa pentru a le acoperi. Se vor fierbe la foc mic pana vor deveni translucide, in jur de jumatate de ora. Se amesteca din cand in cand pentru a nuse prinde de fundul cratitei. 
  3. Dupa ce sunt gata, se vor trece printr-o sita fina pentru a le clati cu apa rece.
  4. Intr-o alta cratita curata se adauga laptele cu coaja de portocala rasa fin si esenta de migdale, dupa care rasturnati si perlele de tapioca peste. 
  5. Cand compozitia devine ca o crema, se va adauga sucul proaspat de portocala si abia la final se va adauga mierea. 
  6. In tot acest timp amestecati continuu pentru a nu se prinde. 
  7. Se poate servi cand este cald sub forma de "orez" cu lapte mai lichid sau a doua zi ca o budinca, deoarece tapioca ingheata consistena desertului daca este lasata peste noapte la frigider. 

Desertul este usor dulce, cu un gust de migdale si portocale, perfect pentru cei care tin diete si doresc cand si cand sa se rasfete cu o portie de budinca. 


Pofta Buna! 

Comentarii