Briose dietetice


Cantitatea este pentru 2 briose mai maricele:
  • 2 albsuri 
  • 80 zahar
  • 3 linguri faina de orez
  • 1 lingura unt de nuca de cocos
  • eseneta de rom 
  • 1 varf de cutit de praf de copt
  • 1 varf de cutit de bicarbonat
  • 1 lingurita de cacao 
  • putin lapte 1.5%
  • o patratica de ciocolata amara pentru glazura (optional)

  1. Albusurile se bat impreuna zu zaharul si aromele pana devine o spuma cremoasa , asemanatoare ca cele de bezele.
  2. Se adauga untul de cocos si spre final faina se va amesteca inainte cu prafurile si se va adauga peste continutul de albuse , se mixeaza bine pentru a se incorpora compozitia. 
  3. Daca compozitia este nu este atat de cremoasa, adaugati cativa stropi de lapte si amestecati. 
  4. Formele de briose (eu am avut de aluminiu) se ung cu unt de cocos se pudreaza cu faina de orez si se vor adauga la cuptor pentru 30 minute la 170 grade Celsius. Se va face testul scobitorii daca briosele sunt gata. 
  5. Preparati glazura de ciocolata amara la bain-marin sau topita in cuptorul microunde pana cand aceasta este topita. Se adauga peste briose care au fost scoase din forme, se orneaza dupa bunul plac si se lasa sa se raceasca pentru a se intari glazura. 


Pofta Buna! 

Comentarii