Una dintre cele mai sanatoase supe pe care mi le faceau parintii mei pe cand eram mica, din pacate nu le-am facut din rosii ci din suc cumparat din comert. Rosiile din Germania sunt fara gust, cu toate sucul de rosii bio pe care l-am luat din oras a dat gustul supei pe care mi-o faceau ai mei de fiecare data.
Am folosit: 
- 2 cutii de 500 ml fiecare suc de rosii bio
 - 1 litru apa
 - sare, piper
 - o lingura rasa de zahar
 - un ardei rosu
 - un morcov
 - 2 cepe potrivite (o ceapa rasa si una intreaga)
 - 2 foi dafin
 - 3 linguri ulei de masline
 - o lingura cimbru uscat
 - patrunjel proaspat
 - 2 catei de usturoi
 - un pumn de orez
 
- Legumele se spala , se curata si se vor rade direct in cratita pe razatoarea mica : morcovul, usturoiul si pe cea mare ardeiul si ceapa. Doar o ceapa se va rade si cealalta se va pune in supa pentru a fierbe.
 - Se adauga peste legumele rase cele 3 linguri de ulei de masline si se lasa la foc potrivit pentru a se inmuia legumele.
 - Se va adauga dafinul, zaharul si cimbrul peste legume.
 - Dupa circa 5 minute se adauga sosul de rosii impreuna cu 1 litru de apa.
 - Se va adauga si orezul si se va adauga si ultima ceapa intreaga curatata de coaja. Ceapa va da un gust aparte supei.
 - Se condimenteaza dupa gust.
 - Foile de dafin se vor scoate si se lasa sa se fiarba la foc mic cu un capac.
 - Supa este gata cand orezul este facut.
 - La final se toaca marunt patrunjel.
 
Supa se poate servi si cu bucatele de branza de oaie peste sau paine prajita. 
Pofta Buna! 

Comentarii