Siropul de menta l-am facut special pentru prajituri, ador menta in combinatie cu ciocolata. 
Prajitura cu menta a iesit super pufoasa, ca sa o asez in farfurie a trebuit sa-i tai un pic din burta ca mi-a crescut exagerat de mult si in ultimul rand aromata si racoroasa de la menta. 
Am folosit: 
- 350 gr faina
 - 280 grame zahar (mi-a fost teama sa pun 300 de grame din cauza siropului foarte dulce de menta si astfel am redus zaharul)
 - 150 ml sirop de menta vezi reteta aici
 - pentru ca siropul nu avea culoarea intensa de verde , am adaugati cativa stropi de verde alimentar
 - 1 plic zahar vanilat
 - 100 grame nuca de cocos
 - 1 plic pudra de copt
 - 4 oua
 - un varf de cutit de sare Himalaya
 - 100 ml ulei
 - 200 grame iaurt
 - 200 grame ciocolata neagra (80% cacao) + 100 grame de ciocolata cu lapte
 
- Cuptorul se va preincalzi la 180 de Grade Celsius
 - Se mixeaza foarte bine toate ingredientele de mai sus cu ajutorul mixerului pentru a evita formarea cocoloaselor de faina. Se va obtine un aluat cu o consistenta fluida si omogena.
 - Se tapeteaza tava cu o hartie de copt pe care o vom uda inainte si o vom scurge de surplusul de apa.
 - Se taie ciocolata cu un cutit lasandu-se in bucati mici si mari.
 - Asezam bucatile de ciocolata in tava si apoi aluatul peste ea.
 - Se va coace prajitura pentru 25-35 de minute la 180 de grade Celsius.
 - Dupa ce va fi gata se va lasa la racit , dupa care o vom rasturna pe un platou si vom indeparta cu grija hartia de copt.
 - (Optional) Dupa preferinta, o puteti pudra cu zahar vanilat , o veti taia patratele sau romburi si o serviti!
 
Pofta Buna!

Comentarii