Dulcele copilariei mele , asa mi-l facea bunica si mama, de cativa anisori l-am mai refacut, desi nu mai reusea sa fie fotografiat. Aseara cineva striga dupa orez cu lapte si mi-a venit repede in minte ca ar fi buna o budinca de orez cu gem si bezea, zis si facut :) . 
Ingrediente: 
- o cana de orez
 - 4 cani de lapte
 - 3 albusuri+3 galbenusuri
 - 60 grame unt
 - un plic de zahar vanilat+ coaja rasa de la o lamaie
 - 5 linguri rase de zahar
 - gris ori pesmet pentru pregatirea tavii
 - unt pentru ungerea tavii
 - gem de caise
 
Pentru Bezea:
- 4 albusuri
 - 8 linguri de zahar
 
- Intr-o cratita se pune laptele cu orezul amestecandu-se constant pentru a nu se prinde.
 - Cand orezul da semne ca se umfla, se adauga zaharul, untul si aromele.
 - Cand orezul deja s-a umflat se adauga mai intai galbenusurile care se vor bate cu telul un pic si se vor adauga peste orezul cu lapte, amestecand rapid.
 - Albusurile se bat si acestea cu telul pentru a deveni un pic albicioase. Nu spuma pentru bezea! Se vor adauga rapid peste orez , amestecand rapid pentru a nu se coagula in contact cu sursa de caldura.
 - Se unge o tava cu unt si se va presa gris ori pesmet.
 - Se va adauga orezul in tava. Am folosit o tava Yena nici prea mare dar nici prea mica, intrand aceasta compozitie asa cum trebuia.
 - Se va adauga tava la cuptor la 190 de grade pentru cateva minute, doar pentru a capata o crusta deasupra orezului.
 - In acest timp se vor prepara albusurile cu cele 8 linguri de zahar, batandu-se foarte bine cu mixerul pana devine o bezea cremoasa fina si foarte batoasa.
 - Se scoate tava din cuptor, se va adauga gemul si apoi bezeaua peste.
 - Se adauga la cuptor la 180 grade Celsius pentru 30-35 de minute pana cand bezeaua este aurie.
 
Se va lasa la racit si se poate servi. 
Pofta buna!

Comentarii