Goana dupa dulce , in loc de forma clasica a checului le-am transformat in briose.
Dupa ce imi ramasasera cateva albusuri de la Paste Carbonara , ca sa nu se strice le-am transformat pe loc in ceva pufos si aromat presarat cu fulgi de ciocolata belgiana. 
Ingredientele folosite:
- o cana de zahar (250 gr)
 - o cana de faina
 - 3 albusuri de la 3 oua mari si alte 2 albusuri de la oua mici in jur de 200 grame de albusuri am avut
 - 2 galbenusuri de la ouale mici
 - coaja de la o lamaie rasa
 - o fiola de esenta de lamaie
 - la fulgii de ciocolata puteti folosi ce doriti. Am avut niste bomboane belgiene pe care le-am sfaramat cu cutitul
 - vf. de cutit de sare
 - 60 grame unt lasat la temperatura camerei
 - 30 ml de lapte
 - hartie de copt pentru briose
 - 1 plic de zahar vanilie
 - o lingurita de praf de copt
 
- Cuptorul se preincalzeste la 170 de grade Celsius.
 - Albusurile se bat ccu un varf de sare pana devin tari cu ajutorul unui mixer.
 - Galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul, aromele pana devin albicioase si spumoase.
 - Peste compozitia de galbenusuri se adauga untul pana se incorporeaza bine.
 - Se adauga treptat faina si cu laptele. Daca aluatul este prea apos mai puneti inca o lingura nici prea rasa si nici prea cu varf de faina si mixati bine.
 - Se adauga praful de copt si se amesteca.
 - Se adauga la final compozitia de albusuri si se vor amesteca cu ajutorul unei spatule de jos in sus pana cand bezeaua este incorporata bine.
 - Se pune hartia in tava de briose si adaugati 1-1/2 linguri cu compozitie in hartie. Nu umpleti pana la refuz , deoarece cand vor creste in cuptor vor da peste.
 - Daca va v-a mai ramane compozitie adaugati-o intr-o tava mai mica tapetata cu hartie de copt.
 - Se presara la final ciocolata sfarmata sau fulgii de ciocolata.
 - Se adauga in cuptor pentru 30-35 minute. Se face testul scobitoarei dupa ce va prinde o culoare aurie. Daca pe scobitoare iese cu aluat, mai lasat circa 5-10 minute.
 
Se servesc pudrate cu zahar pudra! 
Pofta Buna!
Comentarii