Goana dupa dulce , in loc de forma clasica a checului le-am transformat in briose.
Dupa ce imi ramasasera cateva albusuri de la Paste Carbonara , ca sa nu se strice le-am transformat pe loc in ceva pufos si aromat presarat cu fulgi de ciocolata belgiana.
Ingredientele folosite:
- o cana de zahar (250 gr)
- o cana de faina
- 3 albusuri de la 3 oua mari si alte 2 albusuri de la oua mici in jur de 200 grame de albusuri am avut
- 2 galbenusuri de la ouale mici
- coaja de la o lamaie rasa
- o fiola de esenta de lamaie
- la fulgii de ciocolata puteti folosi ce doriti. Am avut niste bomboane belgiene pe care le-am sfaramat cu cutitul
- vf. de cutit de sare
- 60 grame unt lasat la temperatura camerei
- 30 ml de lapte
- hartie de copt pentru briose
- 1 plic de zahar vanilie
- o lingurita de praf de copt
- Cuptorul se preincalzeste la 170 de grade Celsius.
- Albusurile se bat ccu un varf de sare pana devin tari cu ajutorul unui mixer.
- Galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul, aromele pana devin albicioase si spumoase.
- Peste compozitia de galbenusuri se adauga untul pana se incorporeaza bine.
- Se adauga treptat faina si cu laptele. Daca aluatul este prea apos mai puneti inca o lingura nici prea rasa si nici prea cu varf de faina si mixati bine.
- Se adauga praful de copt si se amesteca.
- Se adauga la final compozitia de albusuri si se vor amesteca cu ajutorul unei spatule de jos in sus pana cand bezeaua este incorporata bine.
- Se pune hartia in tava de briose si adaugati 1-1/2 linguri cu compozitie in hartie. Nu umpleti pana la refuz , deoarece cand vor creste in cuptor vor da peste.
- Daca va v-a mai ramane compozitie adaugati-o intr-o tava mai mica tapetata cu hartie de copt.
- Se presara la final ciocolata sfarmata sau fulgii de ciocolata.
- Se adauga in cuptor pentru 30-35 minute. Se face testul scobitoarei dupa ce va prinde o culoare aurie. Daca pe scobitoare iese cu aluat, mai lasat circa 5-10 minute.
Se servesc pudrate cu zahar pudra!
Pofta Buna!
Comentarii