La multi ani celor care sunt purtatori a acestui nume sfant si celor care sarbatoresc Valentine's Day dupa moda americana :D ! 
Trebuia sa prepar ceva dulce pentru aceasta zi importanta Valentine's Day , ne unesc 5 ani de viata de cuplu si asa ca fara sa stau mult pe ganduri am preparat-o de aseara. 
Am folosit: 
- 2 pachete de biscuiti cu unt
 - 2 plicuri de pudding (gramajul unui plic era de 30 grame)
 - 800 ml lapte
 - 1 plic zahar vanilie
 - sirop de agave dupa gust sau se poate inlocui cu 6-7 linguri de zahar
 - 125 grame unt topit
 - zmeura congelata sau orice alt fruct dorit
 
Frisca: 250 ml smantana 32% grasime, un plic intaritor pentru frisca  si un plic de zahar de vanilie 
- Biscuitii se maruntesc fin cu blenderul pana devine ca o faina. Se topeste untul la foc mic si se amesteca cu o spatula pudra de biscuti. Pudra de biscuiti se adauga intr-o tava unsa cu ulei sau unt si se va nivela bine blatul. Tava cu blatul de biscuiti se va adauga pentru jumatate de ora la frigider.
 - Se prepara crema din plicurile de pudding cu 800 ml de lapte, zahar vanilat si siropul de agave, amestecand continuu pentru a nu se prinde de cratita si a nu se forma cocoloase. Cand crema pudding este ingrosat si se da la o parte la racit.
 - Se adauga 3-4 linguri de zmeura care a fost inainte dezghetata si scursa de suc in crema de pudding si se amesteca de jos in sus pentru a nu zdrobi fructele.
 - Se prepara frisca din smantana, intaritor, zaharul vanilat si se bate cu mixerul circa 1 minut pana devine o crema tare si foarte cremoasa.
 - Dupa ce crema s-a mai racit , se va scoate tava din frigider pentru a se adauga crema. Se va repune tava la rece pana cand puddingul este intarit.
 - Se poate face frisca si a doua zi pentru a se adauga peste ultimul blat de crema ori dupa cateva ore de stat la frigider. Preparand prajitura seara, am preferat ca frisca sa o fac a doua zi. Dupa care am mai dat-o la rece pana cand urma sa o servim.
 - Prajitura este racoroasa si usor de facut.
 
Se poate decora dupa bunul plac. 
Pofta Buna!
Comentarii