Pentru 14 clatite din care mi-au iesit, am folosit:
- 3 oua mari
- 2 linguri zahar
- 1 lingura ulei
- 6 linguri faina
- 300 ml lapte
- arome (am adaugat extract de vanilie si coaja de portocala rasa)
- varf de cutit de praf de copt
- varf de cutit de sare Himalaya
- Ouale se separa de galbenus si albus in 2 boluri diferite. Galbenusurile se freaca cu zaharul, aromele, sarea, praful de copt si uleiul pana devin o spuma, se adauga laptele.
- Albusurile se bat cu mixerul pana devin o spuma tare.
- Albusurile se amesteca cu compozitia de galbenusuri amestecandu-se pana se omogenizeaza compozitia, dupa care se adauga treptat faina cernuta.
- Se unge tigaia cu ulei si se formeaza clatitele.
Clatitele se umplu cu orice ceea ce doriti, noi am preferat de data asta sa le facem mai multe cu Nutella si mai putin cu gem ori zahar.
Pofta Buna!
Comentarii