Biscuiti fara gluten

Aveam prin casa faina de orez si mi s-a pus pata sa o consum, asa ca am tot cautat cum sa fac niste biscuiti fara gluten. Ai nevoie de:

  • 100 grame faina de orez
  • 4 linguri de faina de malai fin
  • 7 linguri de faina de orez
  • un varf de cutit sare Himalaya
  • 50 grame unt la temperatura camerei
  • 1 ou
  • 100 grame zahar tos
  • vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • zahar pudra vanilat
Se mixeaza untul cu zaharul, vanilia, sarea, coaja de lamaie si oul. Se adauga fainele si se lucreaza aluatul cu mana, daca este prea tare se adauga putin lapte. Aluatul se acopera cu o folie si se pune la frigider pentru 1 ora. 

Se pune pe planseta de lucru faina de orez si se intinde aluatul circa 0,5 cm grosime. Se taie in forma dorita de voi. Eu am ales cu ajutorul unui pahar sa fac semilune . Se pregateste tava acoperita cu foaie de copt , se aseaza biscuitii , se pot unge cu lapte inainte si se presara cu o ploaie de nuca de cocos. 

Se coc la cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius pentru 10-15 minute, pana devin aurii. Dupa ce biscuitii s-au racit, se pudreaza cu zahar. 

Se pastreaza mult timp intr-o cutie inchisa ermetic. Acest aluat il puteti folosi si in cazul unei tarte. 

Pofta Buna!


Comentarii