Navigand azi pe internet in cautare dupa o reteta mai altfel, am dat din intamplare de blogul Andreei si nici nu am m-ai stat pe ganduri, ca am si executat dupa reteta ei
Anumite ingrediente, mi-au lipsit: uleiul de susan, vin de orez si varza chinezeasca, desi am pus ceea ce am avut in dotare, precum:
Pentru Aluat:
- 350 grame faina de grau
- un vf de cutit de sare
- 180 ml apa calda
Pentru umplutura:
- 300 grame carne de porc tocata
- 1 praf de sare si 1 de piper
- 4 foi de varza iceberg
- 4 fire de ceapa verde
- 3 catei de usturoi
- 5 cm de ghimbir ras
- 3 lingurite de amidon
- 3 lingurite sos de soia
- 2 lingurite otet de vin
- 2 lingurite de ulei de masline
Pentru inceput pregatiti aluatul din faina cernuta, sare si apa pe care o veti adauga incet pana se va incorpora toata . Framantati 5 minute si lasati aluatul sa se odihneasca 10 minute, acoperit cu un servet de bucatarie.
Pregatiti umplutura pentru placinte: puneti intr-o o oala apa la fiert si cand aceasta da in clocot , adaugati foile de varza pentru 3 minute. Scoateti foile de varza si scurgeti-le de excesul de apa si tocati-le marunt. Se pune carnea tocata intr-un castron alaturi de varza si ceapa verde tocata marunt, ghimbirul dat pe razatoarea mica si usturoiul tocat marunt, apoi restul de ingrediente : amidonul, sosul de soia, otetul, uleiul, sarea si piperul. Amestecati-le pentru a se incorpora ingredientele in compozitie.
Scoateti aluatul din bol si mai framanati inca o data. Rulati aluatul intr-un sul gros si incepeti sa rupeti din el de a forma bile de forma unui ou.
Pudrati cate putin cu faina, de fiecare data, pentru a nu se lipi de masa de lucru si incepeti sa intindeti primul aluat. Cu ajutorul unui sucitor formati un disc de aluat cu diamentrul aproximativ de 15 cm.
In centru discului puneti o lingura cu varf de umplutura
Incepeti sa strangeti marginile aluatului ca pe o punguta.
Aveti grija sa lipiti bine marginile pentru a nu se deschide in momentul prajelii. Placinta se intoarce cu inchizatura in jos si se aplatizeaza usor cu podul palmei
Intr-o tigaie se incinge uleiul si rumeniti placintele pe ambele parti .
Se vor scoate pe un servet de bucatarie pentru a absorbi surplusul de ulei.
Placintele se servesc calde. Ele se pot reincalzi in cuptorul cu microunde.
Pofta buna!
Comentarii