Navigand azi pe internet in cautare dupa o reteta mai altfel, am dat din intamplare de blogul Andreei si nici nu am m-ai stat pe ganduri, ca am si executat dupa reteta ei
Anumite ingrediente, mi-au lipsit: uleiul de susan, vin de orez si varza chinezeasca, desi am pus ceea ce am avut in dotare, precum:
Pentru Aluat:
- 350 grame faina de grau
 - un vf de cutit de sare
 - 180 ml apa calda
 
Pentru umplutura: 
- 300 grame carne de porc tocata
 - 1 praf de sare si 1 de piper
 - 4 foi de varza iceberg
 - 4 fire de ceapa verde
 - 3 catei de usturoi
 - 5 cm de ghimbir ras
 - 3 lingurite de amidon
 - 3 lingurite sos de soia
 - 2 lingurite otet de vin
 - 2 lingurite de ulei de masline
 
Pentru inceput pregatiti aluatul din faina cernuta, sare si apa pe care o veti adauga incet pana se va incorpora toata . Framantati 5 minute si lasati aluatul sa se odihneasca 10 minute, acoperit cu un servet de bucatarie.
Pregatiti umplutura pentru placinte: puneti intr-o o oala apa la fiert si cand aceasta da in clocot , adaugati foile de varza pentru 3 minute. Scoateti foile de varza si scurgeti-le de excesul de apa si tocati-le marunt. Se pune carnea tocata intr-un castron alaturi de varza si ceapa verde tocata marunt, ghimbirul dat pe razatoarea mica si usturoiul tocat marunt, apoi restul de ingrediente : amidonul, sosul de soia, otetul, uleiul, sarea si piperul. Amestecati-le pentru a se incorpora ingredientele in compozitie. 
Scoateti aluatul din bol si mai framanati inca o data. Rulati aluatul intr-un sul gros si incepeti sa rupeti din el de a forma bile de forma unui ou. 
Pudrati cate putin cu faina, de fiecare data, pentru a nu se lipi de masa de lucru si incepeti sa intindeti primul aluat. Cu ajutorul unui sucitor formati un disc de aluat cu diamentrul aproximativ de 15 cm. 
 In centru discului puneti o lingura cu varf de umplutura
Incepeti sa strangeti marginile aluatului ca pe o punguta. 
 Aveti grija sa lipiti bine marginile pentru a nu se deschide in momentul prajelii. Placinta se intoarce cu inchizatura in jos si se aplatizeaza usor cu podul palmei 
Intr-o tigaie se incinge uleiul si rumeniti placintele pe ambele parti . 
Se vor scoate pe un servet de bucatarie pentru a absorbi surplusul de ulei. 
Placintele se servesc calde. Ele se pot reincalzi in cuptorul cu microunde. 
Pofta buna!
Comentarii