Ingrediente:
- 2 litrii de apa
- 3 cartofi medii
- un praz
- un morcov
- 3 ardei rosu si galben potriviti ca marime
- un buchetel de conopida
- o conserva de pastai verzi
- un pastarnac
- o radacina de telina
- patrunjel si leustean
- sare (optional, doar daca zeama nu este de ajuns de sarata, atunci se va pune dupa gust)
- piper
- 500 ml zeama de varza
- 3 rosii in suc propriu din conserva
- 1/4 de suc de rosii
- 2 linguri ulei de masline
Se curata, se spala, se taie in bucati potrivite legumele si apoi se pun toate la fiert cu 2 linguri de ulei. Cand au fiert toate se adauga sucul de rosii (din conserva unde au fost rosiile) si se mai lasa cam 5 minute sa fiarba. La final se adauga zeama de varza si se mai lasa sa dea in clocot si se stinge focul. Se pun tocate patrunjelul si leusteanul , se pipereaza si sareaza dupa gust si se lasa cu capac pentru a aroma ciorba.
Daca nu tineti post se poate adauga smantana sau iaurt.
Pofta Buna!
Comentarii