A venit si desertul dupa atata bucatareala :) . In dupa-amiaza am ales o prajiturica rapida, pufoasa si tare delicioasa cu cacao si mici bucatele de ciocolata.
Ai nevoie de:
- 3 oua mari
- o cana de lapte
- o cana si jumatate de zahar
- un pachet de unt
- 50 grame de cacao Dr. Oetker
- o cana de faina
- un plic de praf de cop
- un varf de sare
- ciocolata rasa fie cu lapte sau amara (dupa cum doriti)
Mod de preparare:
Intr-o oala se pune la incalzit laptele, zaharul si untul taiat bucati si amestecam usor pana ce untul se topeste; intre timp se pune cacaoa si amestecam pentru a nu se face cocoloase. Lasam la foc mic pana da primul clocot, amestecand din cand in cand si se lasa la racit.
Cand compozitia s-a racit, se separa ouale si mixam bine albusurile cu un praf de sare pana devin o spuma tare. Adaugam compozitia rece intr-un vas mai mare si adaugam galbenusurile pe care le amestecam cu mixerul. Adaugam praful de copt in faina cernuta inainte si totul peste amestectul obtinut mai inainte si amestecam. Adaugam albusurile mixate si o jumatate de tableta de ciocolata rasa si amestecam usor de jos in sus pana ce compozitia se incorporeaza bine.
Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introducem tava la cuptorul incins la 190 de grade pentru 30 de minute.
Lasam la racit , o taiem si o putem pudra cu zahar sau de a le adauga o glazura de ciocolata peste.
Pofta Buna!
Comentarii