Am folosit:
- 5 țeline mici
- 1 ceapă mare
- 150 grame de suc de rosii tocate in suc propriu
- 100 grame de măsline verzi
- 3 frunze dafin
- 3 linguri ulei de masline
- sare dacă este necesar
- piper, boia dulce
- patrunjel
- jumatate de lămâie feliată
- Se curăță legumele. Ceapa se taie Julienne și țelina în bucățele potrivite, nu prea mari.
- În cratiță se adaugă uleiul și legumele pentru a se înăbuși.
- După ce legumele s-au înmuiat cât de cât, se adaugă roșiile și sucul lor propriu, lămâia, măslinele și apa cat sa acopere.
- Dacă măslinele sunt foarte sărate, le veți pune la fiert separat în apă, schimbându-le de 2 ori apa și abia apoi le adăugați în mâncarea de țelină.
- Se adaugă piperul, sare doar in cazul că măslinele nu sunt prea sărate, dafinul, boiaua și se lasă până mai scade și începe să se îngroașe sosul.
- Când mâncarea este gata se toacă mărunt pătrunjelul și se adaugă peste.
Pofta Buna!
Comentarii