Țelină cu măsline



Am folosit: 

  • 5 țeline mici
  • 1 ceapă mare
  • 150 grame de suc de rosii tocate in suc propriu
  • 100 grame de măsline verzi
  • 3 frunze dafin
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare dacă este necesar
  • piper, boia dulce
  • patrunjel
  • jumatate de lămâie feliată

  1. Se curăță legumele. Ceapa se taie Julienne și țelina în bucățele potrivite, nu prea mari. 
  2. În cratiță se adaugă uleiul și legumele pentru a se înăbuși.
  3.  După ce legumele s-au înmuiat cât de cât, se adaugă roșiile și sucul lor propriu, lămâia, măslinele și apa cat sa acopere. 
  4. Dacă măslinele sunt foarte sărate, le veți pune la fiert separat în apă, schimbându-le de 2 ori apa și abia apoi le adăugați în mâncarea de țelină.
  5. Se adaugă piperul, sare doar in cazul că măslinele nu sunt prea sărate, dafinul, boiaua și se lasă până mai scade și începe să se îngroașe sosul. 
  6. Când mâncarea este gata se toacă mărunt pătrunjelul și se adaugă peste.

Pofta Buna!

Comentarii