Am folosit: 
- 5 țeline mici
 - 1 ceapă mare
 - 150 grame de suc de rosii tocate in suc propriu
 - 100 grame de măsline verzi
 - 3 frunze dafin
 - 3 linguri ulei de masline
 - sare dacă este necesar
 - piper, boia dulce
 - patrunjel
 - jumatate de lămâie feliată
 
- Se curăță legumele. Ceapa se taie Julienne și țelina în bucățele potrivite, nu prea mari.
 - În cratiță se adaugă uleiul și legumele pentru a se înăbuși.
 - După ce legumele s-au înmuiat cât de cât, se adaugă roșiile și sucul lor propriu, lămâia, măslinele și apa cat sa acopere.
 - Dacă măslinele sunt foarte sărate, le veți pune la fiert separat în apă, schimbându-le de 2 ori apa și abia apoi le adăugați în mâncarea de țelină.
 - Se adaugă piperul, sare doar in cazul că măslinele nu sunt prea sărate, dafinul, boiaua și se lasă până mai scade și începe să se îngroașe sosul.
 - Când mâncarea este gata se toacă mărunt pătrunjelul și se adaugă peste.
 
Pofta Buna!

Comentarii