Chec cu fructe confiate


Aveti nevoie de :

  • 150 grame unt 
  • 150 grame zahar
  • 4 galbenusuri si 4 albusuri
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 50 grame stafide 
  • 1 fiola de rom
  • 30 grame lamaie confiata
  • 30 grame portocale confiate
  • 300 grame faina care creste singura sau daca nu aveti puneti faina normala + un plic praf de copt
Intr-un castron mixam bine cele 4 albusuri cu jumatate din cantitatea de zahar (75 de grame) si un alt castron mixam pana devine o crema untul , cu restul de zahar si cele 4 galbenusuri. 
Adaugam zaharul vanilat, coaja rasa de la lamaie, stafidele si restul fructelor confiate, romul si amestecam in compozitia cu galbenusuri. Incorporam albusurile batute in compozitie si la final adaugam faina (cu praful de copt) , amestecand bine compozitia.

Cuptorul se preincalzeste la 180 de grade. Se unge tava de chec cu unt sau se pune hartie de copt, se pune compozitia in tava si se da la cuptor pentru 45-55 de minute. Daca credeti ca nu s-a facut, atunci trebuie sa treaca testul scobitorii. 

La final se pudreaza cu zahar.


Pofta Buna! 

Comentarii