Una dintre prajituri preferate este cea cu morcovi si nuci, ca si recipient o puteti pune in orice forma doriti, eu am avut la indemana o tava rotunda detasabila. De data asta am optat sa o fac de post. 
Aveti nevoie de: 
- 5 morcovi mari
 - 200 grame zahar
 - 200 ml suc de portocale
 - 100 ml ulei
 - 100 grame nuca macinata
 - 450 grame faina
 - o lingurita plina de praf de copt
 - 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
 - o lingurita rasa de pudra scortisoara
 - coaja de portocala
 - varf de cutit de sare
 
Glazura (optional) : 
- 250 grame mascarpone
 - 50 grame zahar pudra
 - 100 grame unt lasat la temperatura camerei
 - o lingurita de coaja de lamaie rasa
 
 Mod de Preparare: 
- Se storc portocalele (de la 2 portocale medii mi-a iesit 200 ml de suc) si impreuna cu zaharul, uleiul, coaja de portocala rasa se amesteca pana se dizolva zaharul.
 - Faina, bicarbonatul, praful de copt, varful de cutit de sare, scortisoara se cern impreuna.
 - Curatam morcovii si ii dam pe razatoarea fina, se stropesc cu o lingura de suc de lamaie si apoi se scurg printr-o sita de suc.
 - Morcovii se pun in amestecul de suc de portocale cu ulei si se amesteca bine.
 - Se adauga nuca macinata. Cam 50 grame de nuca macinta fin si alta 50 grame de nuca lasata cu bucati mai marisoare. Se amesteca bine.
 - Se adauga amestecul de faina si se omogenizeaza bine cu o lingura de lemn pana ce totul se combina foarte bine.
 - Cuptorul se preincalzeste inainte. Se adauga compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
 - Se coace la foc potrivit 160-180 grade Celsius (depinde de cuptor) circa 40-50 minute.
 - Dupa ce s-a facut, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca bine.
 - Se presara zaharul pudra peste sau se prepara glazura .
 

Pofta buna!  

Comentarii