Prajitura cu morcovi si nuca (de post)

Una dintre prajituri preferate este cea cu morcovi si nuci, ca si recipient o puteti pune in orice forma doriti, eu am avut la indemana o tava rotunda detasabila. De data asta am optat sa o fac de post. 

Aveti nevoie de: 
  • 5 morcovi mari
  • 200 grame zahar
  • 200 ml suc de portocale
  • 100 ml ulei 
  • 100 grame nuca macinata
  • 450 grame faina
  • o lingurita plina de praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar 
  • o lingurita rasa de pudra scortisoara
  • coaja de portocala
  • varf de cutit de sare
Glazura (optional) : 
  • 250 grame mascarpone 
  • 50 grame zahar pudra
  • 100 grame unt lasat la temperatura camerei
  • o lingurita de coaja de lamaie rasa
 Mod de Preparare: 

  1. Se storc portocalele (de la 2 portocale medii mi-a iesit 200 ml de suc)  si impreuna cu zaharul, uleiul, coaja de portocala rasa se amesteca pana se dizolva zaharul. 
  2. Faina, bicarbonatul, praful de copt, varful de cutit de sare, scortisoara se cern impreuna. 
  3. Curatam morcovii si ii dam pe razatoarea fina, se stropesc cu o lingura de suc de lamaie si apoi se scurg printr-o sita de suc. 
  4. Morcovii se pun in amestecul de suc de portocale cu ulei si se amesteca bine.
  5. Se adauga nuca macinata. Cam 50 grame de nuca macinta fin si alta 50 grame de nuca lasata cu bucati mai marisoare. Se amesteca bine.
  6. Se adauga amestecul de faina si se omogenizeaza bine cu o lingura de lemn pana ce totul se combina foarte bine.
  7. Cuptorul se preincalzeste inainte. Se adauga compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
  8. Se coace la foc potrivit 160-180 grade Celsius (depinde de cuptor) circa 40-50 minute.
  9. Dupa ce s-a facut, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca bine. 
  10. Se presara zaharul pudra peste sau se prepara glazura . 



Pofta buna! 


Comentarii