Una dintre prajituri preferate este cea cu morcovi si nuci, ca si recipient o puteti pune in orice forma doriti, eu am avut la indemana o tava rotunda detasabila. De data asta am optat sa o fac de post.
Aveti nevoie de:
- 5 morcovi mari
- 200 grame zahar
- 200 ml suc de portocale
- 100 ml ulei
- 100 grame nuca macinata
- 450 grame faina
- o lingurita plina de praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
- o lingurita rasa de pudra scortisoara
- coaja de portocala
- varf de cutit de sare
Glazura (optional) :
- 250 grame mascarpone
- 50 grame zahar pudra
- 100 grame unt lasat la temperatura camerei
- o lingurita de coaja de lamaie rasa
Mod de Preparare:
- Se storc portocalele (de la 2 portocale medii mi-a iesit 200 ml de suc) si impreuna cu zaharul, uleiul, coaja de portocala rasa se amesteca pana se dizolva zaharul.
- Faina, bicarbonatul, praful de copt, varful de cutit de sare, scortisoara se cern impreuna.
- Curatam morcovii si ii dam pe razatoarea fina, se stropesc cu o lingura de suc de lamaie si apoi se scurg printr-o sita de suc.
- Morcovii se pun in amestecul de suc de portocale cu ulei si se amesteca bine.
- Se adauga nuca macinata. Cam 50 grame de nuca macinta fin si alta 50 grame de nuca lasata cu bucati mai marisoare. Se amesteca bine.
- Se adauga amestecul de faina si se omogenizeaza bine cu o lingura de lemn pana ce totul se combina foarte bine.
- Cuptorul se preincalzeste inainte. Se adauga compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
- Se coace la foc potrivit 160-180 grade Celsius (depinde de cuptor) circa 40-50 minute.
- Dupa ce s-a facut, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca bine.
- Se presara zaharul pudra peste sau se prepara glazura .


Pofta buna!
Comentarii