Anumiți greci preferă ca aceasta supă sa fie mai groasă, decât lichidă. Deși pentru anotimpul rece este perfectă.
Am folosit : 
- 300 grame de carne tocata de porc
 - 100 grame orez (pentru carnea tocată)
 - 250 grame cu orez
 - o ceapa
 - 1 3/4 suc de lamaie
 - 1 ou + 2 gălbenușuri
 - sare, piper
 - un morcov
 - unt sau 3-4 linguri ulei de măsline
 - patrunjel
 - putina faina
 
- Într-un castron se adaugă carnea tocată, un ou, orezul, patrunjelul tocat marunt, ceapa tocata fin și mărunțită bine, sare, piper după gust pentru a prepara perișoarele.
 - Cu mâinile umezite cu apă, formăm din compoziția bine amestecată, biluțe cât mărimea unei nuci pe care le rostogolim în puțină făină.
 - Intr-o cratiță se pune la foc mic 2 linguri de unt ori 3 linguri de ulei de măsline, 2 litrii de apă cât să acopere perișoarele formate.
 - Se va mai adaugă apă doar dacă este cazul, dacă orezul se umflă și se mai pune încă o cana cu apă ori doriți să fie mai lichidă puneți mai mult de o cană.
 - Când perișoarele s-au făcut, se vor ridica la suprafața apei, astfel că începeți să puneți restul ingredientelor: orezul rămas 250 grame, morcovul ras pe răzătoarea mică ori tăiat rondele și se lasă să se fiarbă bine.
 - In acest timp se prepara avgolemono din 2 gălbenușuri si zeama de la o lămâie și un sfert, bătând bine până s-a omogenizat.
 - Se adaugă 2 polonice lichid din cratiță peste avgolemono, treptat pentru a nu se coagula oul. După care turnând foarte încet peste ciorbă și amestecând ușor pentru a nu zdrobi perișoarele.
 - Se poate da focul mediul pentru a mări pasul de pregătire a mâncării. Se mai lasă în jur de 15 minute sub capac pentru a fierbe.
 - La final, fiecare își mai poate adăuga în farfurie piper.
 
Poftă bună! 

Comentarii