Anumiți greci preferă ca aceasta supă sa fie mai groasă, decât lichidă. Deși pentru anotimpul rece este perfectă.
Am folosit :
- 300 grame de carne tocata de porc
- 100 grame orez (pentru carnea tocată)
- 250 grame cu orez
- o ceapa
- 1 3/4 suc de lamaie
- 1 ou + 2 gălbenușuri
- sare, piper
- un morcov
- unt sau 3-4 linguri ulei de măsline
- patrunjel
- putina faina
- Într-un castron se adaugă carnea tocată, un ou, orezul, patrunjelul tocat marunt, ceapa tocata fin și mărunțită bine, sare, piper după gust pentru a prepara perișoarele.
- Cu mâinile umezite cu apă, formăm din compoziția bine amestecată, biluțe cât mărimea unei nuci pe care le rostogolim în puțină făină.
- Intr-o cratiță se pune la foc mic 2 linguri de unt ori 3 linguri de ulei de măsline, 2 litrii de apă cât să acopere perișoarele formate.
- Se va mai adaugă apă doar dacă este cazul, dacă orezul se umflă și se mai pune încă o cana cu apă ori doriți să fie mai lichidă puneți mai mult de o cană.
- Când perișoarele s-au făcut, se vor ridica la suprafața apei, astfel că începeți să puneți restul ingredientelor: orezul rămas 250 grame, morcovul ras pe răzătoarea mică ori tăiat rondele și se lasă să se fiarbă bine.
- In acest timp se prepara avgolemono din 2 gălbenușuri si zeama de la o lămâie și un sfert, bătând bine până s-a omogenizat.
- Se adaugă 2 polonice lichid din cratiță peste avgolemono, treptat pentru a nu se coagula oul. După care turnând foarte încet peste ciorbă și amestecând ușor pentru a nu zdrobi perișoarele.
- Se poate da focul mediul pentru a mări pasul de pregătire a mâncării. Se mai lasă în jur de 15 minute sub capac pentru a fierbe.
- La final, fiecare își mai poate adăuga în farfurie piper.
Poftă bună!
Comentarii