Ingredientele ciorbitei mele:
1 capatana mare de salata
1 ceapa mare
200 g bacon afumat
2 l de supa de legume (2 cubulete de Knorr de pui)
1 lingura rasa faina
2 morcovi
200 ml krema galaktos (o smantana mai subtire pentru gatit) . Grecii nu au smantana noastra mai groasa, este mai fluida.
zeama de la 1 lamaie mare
2 catei de usturoi zdrobiti
patrunjel
3 oua
sare
piper
PREPARARE:
Ciorba se serveste calda.
Pofta Buna!
1 capatana mare de salata
1 ceapa mare
200 g bacon afumat
2 l de supa de legume (2 cubulete de Knorr de pui)
1 lingura rasa faina
2 morcovi
200 ml krema galaktos (o smantana mai subtire pentru gatit) . Grecii nu au smantana noastra mai groasa, este mai fluida.
zeama de la 1 lamaie mare
2 catei de usturoi zdrobiti
patrunjel
3 oua
sare
piper
PREPARARE:
- Baconul l-am taiat subtire si l-am prajit impreuna cu ceapa, o lingura de faina pana se rumenesc usor. Se amesteca sa se incorporeze ingredientele. Daca baconul ori kaizerul nu are sufiecinta grasima, mai adaugati un pic ulei.
- Salata se spala bine, o taiem fasii, impreuna cu baconul, morcovii taiati bucatele si ceapa calite in supa.
- Vom lasa la fiert vreo 15 minute si apoi turnam zeama de lamaie, usturoiul pisat si asezonam cu sare si piper. In uleiul ramas in tigaie prajim omleta facuta din 3 oua, apoi o vom taia fasii si o punem in ciorba. Impreuna cu un ou batut amestecam cu smantana si pentru a nu se taia luam cateva polonice de ciorba si turnam in compozitia de smantanta si ou batut pentru a amesteca bine. Compozitia de ou+smantana o adaugam usor in ciorba amestecand bine pana se inglobeaza.
- Pentru ca leustean nu am avut, am adaugat patrunjel taiat si am mai lasat inca 5-6 minute sa fiearba.
Ciorba se serveste calda.
Pofta Buna!
Comentarii