- 1 kg de mere golden
- 1 pachet de biscuiti (totul depinde de tava pe care o aveti, poate sa puneti si un sfert din al doilea pachet de biscuiti). Am folosit ce am gasit, biscuiti Papadopoulos.
- 5 linguri rase de zahar
- o lingura rasa de scortisoara
- 50 grame de stafide
- 50 grame de goji
- crema de vanilie sau pudding
- 350 ml lapte
- o lingura rasa de faina
- 100 grame de branza Philadelphia Light (fara sare)
- fulgi de ciocolata pentru decor
Am spalat si curatat merele de coaja si samburi, pentru ca nu am o razatoare prea grozava am inceput sa tai marunt merele in bucatele si sa le pun la calit cu cele 5 linguri de zahar, stafidele si goji pentru a se inmuia binisor. Se amesteca pentru a nu se prinde de cratita ori pentru a se carameliza siropul lasat de mere. Dupa ce sunt gata se da la o parte si se pregatesc restul.
Crema de sarlota pe care o aveam trebuia sa fie facuta la rece, desi dintr-o neatentie pentru ca nu am citit bine pe pachet in loc de 310 ml de lapte cat cerea, am pus 350 ml :)) , asa ca am pus-o pe foc cu o lingura rasa de faina si 100 grame de branza Philadelphia.
In tava puneti una langa alta biscuiti doar un strat, desi daca doriti puteti si 2 , cu toate ca va vor intra 2 pachete de biscuiti. Am turnat merele calite peste biscuiti , l-am nivelat cu o spatula si am revenit cu un alt strat de biscuiti peste, apoi ultimul rand a fost crema de vanilie pe care am nivelat-o si am presarat cativa fulgi de ciocolata.
Asa calduta cum era, am dat-o la frigider pentru 4-5 ore pentru a se inmuia biscuitii.
Pofta Buna!
Comentarii