Pentru ca sunt innebunita de fel dupa spanac, azi am decis sa gatesc cu lamaie, ceva mai rapid.
Ai nevoie de :
- 1.700 kg de spanac proaspat
- 2 cepe medii
- 2 rosii decojite
- ulei de masline
- sare si piper dupa gust
- jumatate de lamaie rasa
- zeama de lamaie de la o jumatate de lamaie
- zeama de la spanacul fiert
Spanacul se curata de cozi, se spala foarte bine si se fierbe in apa cu sare. Intr-o oala se adauga uleiul de masline, ceapa si rosile decojite tocate in cubulete si lasam la calit 1 minut, dupa care adaugam spanacul, piperul, zeama de la jumatate de lamaie si feliutele de lamaia rasa taiate si lasam pe foc inca 5-10 minute.
Se serveste spanacul cald, iar ca si calorii avem 75-100 de grame, adica o portie avand 250 de calorii.
Pofta buna!
Comentarii