Placinta cu branza dulce




Ingrediente: 
  • un pachet de foi de placinta taranesti (pachetul contine 6 foi mai grosute)
  •  700 grame de branza dulce
  •  5 oua (4 pentru compozitie si 1 pentru uns)
  • 2 plicuri zahar vanilat si coaja de la 1-2 lamai
  • 200 grame stafide hidratate in apa 
  • 250 grame de iaurt cu 10% grasime
  • 250 grame smantana de frisca neindulcita
  • 170 gr zahar
  • 3 linguri gris
  • un praf sare
  •  zahar pudra pentru ornat
  • 50 grame unt topit 
  • 3 linguri de lapte
Mod de preparare:

  1. Cuptorul se preincalzeste la 180 grade Celsius. 
  2. Branza, aromele, zaarul, grisul, iaurtul + smantana,  sarea se amesteca bine.
  3. Cele 4 oua se vor bate foarte bine cu telul separat. Se vor adauga peste compozitia de branza si se incorporeaza. 
  4. Se scurg stafidele de apa in care au stat la hidratat si se adauga in compozitie. Se amesteca.
  5. Tava se va unge cu unt. Am folosit tava de la cuptor 30x30. Am adaugat 2 foi de placinta unse intre ele cu unt. 
  6. Se Adauga jumatate din compozitie de branza peste. Alte doi foi de placinte unse intre ele cu un (pe toata suprafata). Se reia procesul. 
  7. Ultimele foi se vor unge cu untul ramas si cu oul batut cu telul adaugand si laptele. 
  8. Se va lasa  la cuptor pentru 30-40 de minute pana va capata o culoare aurie. 
  9. Cand se va raci placinta noastra, vom aplica o ploaie de zahar pudra peste. 

Pofta Buna! 

Comentarii