Ingrediente:
- un pachet de foi de placinta taranesti (pachetul contine 6 foi mai grosute)
- 700 grame de branza dulce
- 5 oua (4 pentru compozitie si 1 pentru uns)
- 2 plicuri zahar vanilat si coaja de la 1-2 lamai
- 200 grame stafide hidratate in apa
- 250 grame de iaurt cu 10% grasime
- 250 grame smantana de frisca neindulcita
- 170 gr zahar
- 3 linguri gris
- un praf sare
- zahar pudra pentru ornat
- 50 grame unt topit
- 3 linguri de lapte
- Cuptorul se preincalzeste la 180 grade Celsius.
- Branza, aromele, zaarul, grisul, iaurtul + smantana, sarea se amesteca bine.
- Cele 4 oua se vor bate foarte bine cu telul separat. Se vor adauga peste compozitia de branza si se incorporeaza.
- Se scurg stafidele de apa in care au stat la hidratat si se adauga in compozitie. Se amesteca.
- Tava se va unge cu unt. Am folosit tava de la cuptor 30x30. Am adaugat 2 foi de placinta unse intre ele cu unt.
- Se Adauga jumatate din compozitie de branza peste. Alte doi foi de placinte unse intre ele cu un (pe toata suprafata). Se reia procesul.
- Ultimele foi se vor unge cu untul ramas si cu oul batut cu telul adaugand si laptele.
- Se va lasa la cuptor pentru 30-40 de minute pana va capata o culoare aurie.
- Cand se va raci placinta noastra, vom aplica o ploaie de zahar pudra peste.
Comentarii