Ciorbita de cartofi dreasa cu ou si crema galaktos (smantana)

4-5 cartofi medii
o ceapa mica
2 ardei verzi medii
un morcov
putin ulei de masline
crema galaktos (smantana fluida)
sare, piper, patrunjel verde
bors

  Preparare: se curata si se taie ceapa, morcovul si cartofii cubulete. In ulei punem ceapa si morcovul si le lasam cateva minute sa se inmoaie la foc foarte mic. Adaugam apoi sare si piper si punem aproximativ 2 l de apa. Cand fierbe apa adaugam cartofii taiati cubulete si lasam sa fiarba 12- 15 minute ( pana sunt fierti cartofii ) . Cu 5 minute inainte de a fi fierti cartofii adaugam ardeii taiati cubulete. Intr-o cana de cafea se prepara 250 gr crema galaktos cu supa si un ou batut, adaugam peste ciorbita. La final adaugam patrunjelul maruntit, se aplica bors dupa gust si mai lasam oala cu capac cateva minute.

Pofta Buna!

Comentarii