vineri, 3 martie 2017

Briose cu ciocolata


Goana dupa dulce , in loc de forma clasica a checului le-am transformat in briose.
Dupa ce imi ramasasera cateva albusuri de la Paste Carbonara , ca sa nu se strice le-am transformat pe loc in ceva pufos si aromat presarat cu fulgi de ciocolata belgiana. 

Ingredientele folosite:
  • o cana de zahar (250 gr)
  • o cana de faina
  • 3 albusuri de la 3 oua mari si alte 2 albusuri de la oua mici in jur de 200 grame de albusuri am avut
  • 2 galbenusuri de la ouale mici 
  • coaja de la o lamaie rasa
  • o fiola de esenta de lamaie
  • la fulgii de ciocolata puteti folosi ce doriti. Am avut niste bomboane belgiene pe care le-am sfaramat cu cutitul
  • vf. de cutit de sare
  • 60 grame unt lasat la temperatura camerei
  • 30 ml de lapte 
  • hartie de copt pentru briose
  • 1 plic de zahar vanilie
  • o lingurita de praf de copt

  1. Cuptorul se preincalzeste la 170 de grade Celsius. 
  2. Albusurile se bat ccu un varf de sare pana devin tari cu ajutorul unui mixer.
  3. Galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul, aromele pana devin albicioase si spumoase. 
  4. Peste compozitia de galbenusuri se adauga untul pana se incorporeaza bine.
  5. Se adauga treptat faina si cu laptele. Daca aluatul este prea apos mai puneti inca o lingura nici prea rasa si nici prea cu varf de faina si mixati bine. 
  6. Se adauga praful de copt si se amesteca.
  7. Se adauga la final compozitia de albusuri si se vor amesteca cu ajutorul unei spatule de jos in sus pana cand bezeaua este incorporata bine. 
  8. Se pune hartia in tava de briose si adaugati 1-1/2 linguri cu compozitie in hartie. Nu umpleti pana la refuz , deoarece cand vor creste in cuptor vor da peste. 
  9. Daca va v-a mai ramane compozitie adaugati-o intr-o tava mai mica tapetata cu hartie de copt. 
  10. Se presara la final ciocolata sfarmata sau fulgii de ciocolata. 
  11. Se adauga in cuptor pentru 30-35 minute. Se face testul scobitoarei dupa ce va prinde o culoare aurie. Daca pe scobitoare iese cu aluat, mai lasat circa 5-10 minute. 
Se servesc pudrate cu zahar pudra! 


Pofta Buna!

0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...