marți, 14 februarie 2017

Prajitura fara coacere "Zmeurita"

La multi ani celor care sunt purtatori a acestui nume sfant si celor care sarbatoresc Valentine's Day dupa moda americana :D ! 

Trebuia sa prepar ceva dulce pentru aceasta zi importanta Valentine's Day , ne unesc 5 ani de viata de cuplu si asa ca fara sa stau mult pe ganduri am preparat-o de aseara. 

Am folosit: 

  • 2 pachete de biscuiti cu unt
  • 2 plicuri de pudding (gramajul unui plic era de 30 grame) 
  • 800 ml lapte 
  • 1 plic zahar vanilie
  • sirop de agave dupa gust sau se poate inlocui cu 6-7 linguri de zahar
  • 125 grame unt topit
  • zmeura congelata sau orice alt fruct dorit
Frisca: 250 ml smantana 32% grasime, un plic intaritor pentru frisca  si un plic de zahar de vanilie 

  1. Biscuitii se maruntesc fin cu blenderul pana devine ca o faina. Se topeste untul la foc mic si se amesteca cu o spatula pudra de biscuti. Pudra de biscuiti se adauga intr-o tava unsa cu ulei sau unt si se va nivela bine blatul. Tava cu blatul de biscuiti se va adauga pentru jumatate de ora la frigider. 
  2. Se prepara crema din plicurile de pudding cu 800 ml de lapte, zahar vanilat si siropul de agave, amestecand continuu pentru a nu se prinde de cratita si a nu se forma cocoloase. Cand crema pudding este ingrosat si se da la o parte la racit. 
  3. Se adauga 3-4 linguri de zmeura care a fost inainte dezghetata si scursa de suc in crema de pudding si se amesteca de jos in sus pentru a nu zdrobi fructele. 
  4. Se prepara frisca din smantana, intaritor, zaharul vanilat si se bate cu mixerul circa 1 minut pana devine o crema tare si foarte cremoasa. 
  5. Dupa ce crema s-a mai racit , se va scoate tava din frigider pentru a se adauga crema. Se va repune tava la rece pana cand puddingul este intarit. 
  6. Se poate face frisca si a doua zi pentru a se adauga peste ultimul blat de crema ori dupa cateva ore de stat la frigider. Preparand prajitura seara, am preferat ca frisca sa o fac a doua zi. Dupa care am mai dat-o la rece pana cand urma sa o servim. 
  7. Prajitura este racoroasa si usor de facut. 
Se poate decora dupa bunul plac. 


Pofta Buna!

0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...