vineri, 22 aprilie 2016

Ciorba de legume acrita cu zeama de varza


Ingrediente:

  • 2 litrii de apa
  • 3 cartofi medii
  • un praz
  • un morcov 
  • 3 ardei rosu si galben potriviti ca marime
  • un buchetel de conopida
  • o conserva de pastai verzi
  • un pastarnac 
  • o radacina de telina 
  • patrunjel si leustean
  • sare (optional, doar daca zeama nu este de ajuns de sarata, atunci se va pune dupa gust)
  • piper 
  • 500 ml zeama de varza 
  • 3 rosii in suc propriu din conserva
  • 1/4 de suc de rosii 
  • 2 linguri ulei de masline
Se curata, se spala, se taie in bucati potrivite legumele si apoi se pun toate la fiert cu 2 linguri de ulei. Cand au fiert toate se adauga sucul de rosii (din conserva unde au fost rosiile) si se mai lasa cam 5 minute sa fiarba. La final se adauga zeama de varza si se mai lasa sa dea in clocot si se stinge focul. Se pun tocate patrunjelul si leusteanul , se pipereaza si sareaza dupa gust si se lasa cu capac pentru a aroma ciorba. 

Daca nu tineti post se poate adauga smantana sau iaurt. 


Pofta Buna!

0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...