marți, 16 mai 2017

Fursecuri cu stafide (fara gluten si fara zahar)


Dupa multa vreme nu mai facusem aceste fursecuri cu stafide, ieri le preparasem cu zahar la jumatate din inhrediente cat se cere in reteta, desi mi s-au parut prea dulci si asa ca in seara asta am eliminat definitiv zaharul din compozitie, astfel ca stafidele sa dea aroma si dulceata fusecurilor perfecte pentru dieta low-carb. 

Ingrediente: 
  • o lingura plina de unt de nuca de cocos extravirgin
  • 2 oua intregi si un albus
  • o lingura lapte 1,5% 
  • 150 grame faina de orez 
  • 4 linguri de fulgi de ovaz
  • 1 lingura seminte de Chia
  • 100 grame de stafide hidratate in apa calda
  • un varf de sare Himalaya
  • o lingurita rasa de praf de copt cu sofran Dr. Oetker stinsa cu putina zeama de lamaie
  • coaja de la o lamaie rasa 
  • 1/2 extract de vanilie
  1. Ouale+albusul se bat foarte bine cu mixerul pana devin albe. 
  2. Se vor adauga sarea, fulgii de ovaz, chia si stafidele scurse bine de apa si se vor mixa bine. Stafidele nu trebuie musai sa ramane intacte in aluat, acestea devin "zaharul" aluatului. 
  3. Se adauga faina treptat, laptele, praful de copt stins cu zeama de lamaie, aromele si untul de nuca de cocos care a fost inainte topit si se mixeaza. 
  4. In tava de la cuptor se va adauga hartie de copt si se vor forma fursecurile cu lingurita la o distanta de 1 cm intre ele. 
  5. Mie mi-au iesit 32 de fursecuri din aceasta compozitie. 
  6. Se vor pune la cuptorul preincalzit la 175 grade pentru 10-15 minute. Fursecurile trebuie sa devine usor aurii si se pot servii dupa racire. 
Stafidele se pot inlocui si cu alte fructe uscate sau se mai pot adauga si diferite seminte sau nuci in compozitie. 

Fursecurile sunt satioase perfecte si pentru micul dejun. 


Pofta Buna! 


0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...