Primul Pastitio nu pot sa spun ca a fost un esec, a fost bun, desi ii lipsea acel ceva, dupa "n" ori de preparare am ajuns sa-l fac exact ca al soacrei mele grecoaice.
Pentru preparatul de carne si macaroane aveti nevoie de:
- 500 gr macaroane nr.2 (cele tubulare asemanatore ca paiul)
- 700 grame carne tocata mixta
- 200 gr branza
- 2 cepe
- 100 grame rosii tocate in suc propriu din conserva
- 50 grame pasta de bulion
- 2 catei usturoi
- 2 foi de dafin
- cimbru si oregano
- sare si piper
- patrunjel
- 1 lingura rasa de zahar
- 3 linguri de ulei masline
- 2 oua intregi
Pentru Bechamel:
- 100 grame unt
- 100 grame faina
- sare si piper
- 1 lingurita nucsoara
- 1 litru lapte
- 3 galbenusuri
- Se pun macaroanele la fiert cu ulei si sare.
- Se curata ceapa si usturoiul si se vor taia in bucatele potrivite. Ceapa se taie fideluta.
- Se adauga 3 linguri de ulei de masline in tigaie si se pune la inmuiat ceapa, usturoiul si zaharul pana acestea devin sticloase.
- Se vor adauga pasta de bulion, foile de dafin, piperul, sarea si se amesteca.
- Se adauga carnea tocata peste si se va lasa pana este patrunsa bine.
- Se va adauga rosiile tocata cu sucul lor propriu din conserva si se va lasa pana cand sosul este absorbit de catre carne.
- Se adauga patrunjelul tocat marunt, cimbrul uscat si oregano si se amesteca. Se mai lasa putin pe foc.
- Se va da tigaia de carne deoparte, pentru a incepe prepararea bechamelului.
Prepararea bechamelului este simpla, desi pentru a evita cocoloasele se va amesteca incontinuu cu telul sau cu ajutorul unei linguri de lemn.
- Pentru a evita arderea untului, puneti cratita la foc mic si adaugati untul sa se topeasca.
- Se vor adauga treptat 100 de grame faina amestecand continuu.
- Tot treptat se adauga laptele pana devine ca o crema si amestecandu-se continuu. Bechamelul este gata cand va dat in clocot , aparand acele mici cratere.
- Se va da cratita la o parte sa se mai zvante bechamelul.
- Se vor adauga 100 grame cascaval si se amesteca pentru a incorpora totul.
- Se adauga cele 3 galbenusuri, sarea, piperul si o lingurita de nucsoara. Amestecati pana se incorporeaza totul!
Aranjarea Macaroanelor cu Carne in tava:
- Dupa ce ati scurs macaroanele de surplusul de apa, puneti-le intr-o tava Yenna sau metalica si amestecati cu 200 grame de branza rasa sau pur si simplu sfarmanata printre degetele, 2 oua si presarati o ploaie de cimbru uscat. Amestecati compozitia cu ajutorul mainilor pentru a incorpora ouale pe toata suprafata macaroanelor.
- Se adauga un polonic de Bechamel peste carne si se amesteca. Compozitia de carne se va adauga uniform peste macaroane.
- Se adauga Bechamelul uniform peste compozitia de carne si se presara 50 de grame de cascaval ras peste.
Se adauga la cuptor pentru 40 de minute la 180-190 grade Celsius.
Taierea lui Pastitsio se va face dupa jumatate de ora cand acesta s-a mai racit. Daca o veti taia imediat dupa ce ati scos-o din cuptor, aceasta se va risipi, nu se va taia uniform.
Pofta Buna!
Comentarii