Ciuperci umplute la cuptor (Reteta de post)

O zi de Miercuri fara carne si produse lactate. Ne-am dedicat preparatelor de post. Pofta dupa ciuperci !!! :) 

Am folosit:
  • 400 grame ciuperci Champignion 
  • un ardei rosu gras
  • o ceapa mare
  • 2-3 catei usturoi
  • cozile de la ciuperci 
  • sare, piper dupa gust
  • rosii tocate marunt si despielitate
  • o lingurita curry
  • o lingurita curcuma 
  • patrunjel 
  • 2-3 linguri ulei de masline
Se curata ciupercile cu grija de goaja si picioruse, se spala si se vor pune pe o hartie sau servet de bucatarie la uscat. 
Se spala legumele si incepeti sa le tocati foarte marunt, impreuna cu piciorusele ciupercilor. 
Intr-o tigaie se pune la calit ceapa, usturoiul, piciorusele ciupercilor, rosiile si ardeiul. Se amesteca pentru a nu se prinde de tigaie, se lasa circa 5-10 minute pana toate legumele isi lasa apa si totul s-a evaporat. Nu trebuie sa ramana cu vreun surplus de sos in ele si ca legumele sa se fi inmuiat. Se condimenteaza dupa gust cu piper, sare, curry si curcumaua . La final se adauga patrunjelul tocat fin. 

Se ia pe rand cate o ciuperca si incepeti sa le umpleti cu o lingura din compozitia facuta. Le veti aseza in tava tapetata cu hartie de copt si se vor lasa la cuptor circa 25 de minute la 200 grade Celsius. 

Ciupercile sunt foarte zemoase si pot fi un aperitiv potrivit la orice masa. 


Pofta Buna!

Comentarii