sâmbătă, 21 mai 2016

Prajitură cu lămâie în formă de tort (Albă ca Zăpada)


Pentru ziua de nume Constantin si Elena mi-am pregatit un dulce, o prajitura in forma de tort cu crema de lamaie, foarte racoroasa speciale si pentru zilele calde de vara.

Pentru ca foile de pandispan le aveam deja cumparate , am decis sa le fac o crema nu prea dulce, ceva mai fresh asa cum ne place noua. 

Ai nevoie de: 

  • un pachet de foi de prajitura Pandispan (5 foi) cu vanilie
  • 2 galbenusuri
  • 3 lamai stoarce si coaja lor rasa
  • un pachet de unt 
  • 10 linguri de faina
  • 10 liguri de zahar
  • 1 litru lapte
  • un plic de vanilie
  • gem de caise
Se pune intr-o cratita faina, zaharul , galbenusurile si laptele cate putin amestecand usor la foc mic pentru a nu se prinde. In acest timp se adauga zeama si coaja rasa de la cele 3 lamai si vanilia si se amesteca in continuu pana compozitia se ingroasa. Dupa ce crema de lamaie s-a facut se lasa la racit. Abia dupa ce crema este racita se va adauga untul taiat in bucatele si se va mixa pana se va incorpora bine. 
Pentru ca nu am avut o tava cat foile mele de 20x30 am inceput sa la tai pe forma de tort. Pe prima si a doua foaie am am pus un strat de crema, pe a treia am pus intr-un strat nu prea gros de gem de caise si peste crema , iar pe a 4 si a 5-a iar crema fara a pune gem cat si peste. Dupa care am decorat-o cu cateva bilute de decor si am pus tortul peste noapte. 

Prajitura este usor dulce si acrisoara, racoroasa si tare gustoasa. 


Pofta Buna! 




0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...