marți, 23 februarie 2016

Prajitura cu mere cu nuci si migdale - "Milopita" sau "Μηλόπιτα" (Reteta greceasca)


Un desert care se preparara foarte usor si pe langa asta este foarte aromat si pufos. 

Ingredientele folosite:

  • 4 oua
  • 225 grame zahar
  • 130 grame faina
  • 150 grame unt
  • 75 grame nuca macinata
  • 25 grame migdale macinate
  • coaja de la o lamaie
  • o lingurita de scortisoara
  • un praf de sare
  • 2 lingurite de praf de copt
  • 4 mere mici (250 grame mere rase si stoarse de sucul propriu) / dupa preferinta se pot tocata merele marunt
Modul de preparare: 

Untul si zaharul se mixeaza impreuna si dupa ce s-a omogenizat, se adauga ouale pe rand si amestecand pana devine o crema. Apoi, pe rand se adauga faina care a fost in prealabil incorporata cu sarea si praful de copt, coaja de lamaie, scortisoara, nucile, migdalele, iar la final se adauga merele si se amesteca pentru a se incorpora compozitia. 

Punem compozitia intr-o tava 23x30 tapetata cu hartie de copt si coacem in jur de 40 de minute la 180 de grade Celsius. In acest timp, se face testul scobitoarei daca prajitura este gata. 

Dupa ce s-a racit complet, se poate taia si la final se pudreaza zahar tos si o putem servi. 



Pofta Buna!




0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...