sâmbătă, 13 februarie 2016

Plăcintă Poale-n Brâu cu brânză dulce și brânză sărată

Dupa atata pofta dupa aceasta placinta, am indraznit sa fac pentru prima oara Poale-n Brau. Reteta am respectat-o din cartea de bucate a Jamilei si exact la fel de pufoase si aromate mi-au iesit. Am ales sa fac doua feluri de placinta: una cu branza dulce si alta sarata, desi cu aluatul aromat. 
La compozitia de branza sarata am pus doar 250 grame telemea de oaie, 125 grame de smantana 30% , un galbenus de ou . 




La compozitia cu branza dulce am folosit: 
  • 300 grame branza dulce de vaca
  • 70 grame de zahar
  • un galbenus de ou
  • 75 grame de stafide
  • coaja de la o lamaie rasa
  • o fiola de vanilie Dr. Oetker
  • o lingura gris sau pesmet 
  • 125 grame smantana 30%
Pentru aluat :
  • 500 grame de faina cernuta
  • 60 grame de zahar
  • 300 ml lapte caldut
  • 10 grame de drojdie uscata
  • 10 grame sare
  • coaja de la o lamaie rasa
  • 2 galbenusuri de oua
  • 50 grame unt la temperatura camerei
Modul de preparare il gasiti in prezentarea video al Jamilei :) 



Pofta Buna! 


0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...