Dupa atata pofta dupa aceasta placinta, am indraznit sa fac pentru prima oara Poale-n Brau. Reteta am respectat-o din cartea de bucate a Jamilei si exact la fel de pufoase si aromate mi-au iesit. Am ales sa fac doua feluri de placinta: una cu branza dulce si alta sarata, desi cu aluatul aromat.
La compozitia de branza sarata am pus doar 250 grame telemea de oaie, 125 grame de smantana 30% , un galbenus de ou .
La compozitia cu branza dulce am folosit:
- 300 grame branza dulce de vaca
- 70 grame de zahar
- un galbenus de ou
- 75 grame de stafide
- coaja de la o lamaie rasa
- o fiola de vanilie Dr. Oetker
- o lingura gris sau pesmet
- 125 grame smantana 30%
Pentru aluat :
- 500 grame de faina cernuta
- 60 grame de zahar
- 300 ml lapte caldut
- 10 grame de drojdie uscata
- 10 grame sare
- coaja de la o lamaie rasa
- 2 galbenusuri de oua
- 50 grame unt la temperatura camerei
Modul de preparare il gasiti in prezentarea video al Jamilei :)
Pofta Buna!
Comentarii