luni, 11 ianuarie 2016

Gulas de cartofi si carne de porc


Pentru ca mai imi ramasesera cativa cartofi am ales sa fac o tocanita de cartofi si asa ca la final mi-a rezultat un gulas exceptional.
Am folosit:
  • 3 felii de cotlet de porc cu putina grasime
  • 5 cartofi potriviti
  • o lingura de pasta picanta de vinete cu ardei capia luata de la un magazin turcesc (la gust este asemanatoare zacustei, desi se poate folosi si in mancaruri)
  • boia picanta, boia dulce
  • sare, piper dupa gust
  • un praz potrivit (in loc de ceapa)
  • un morcov
  • tarhon
  • putin ulei pentru prajit
  • putina salsa de rosii
Se pune intr-o tigaie putin ulei sa se incinga, prazul feliat marunt si carnea pana cele doua se inmoaie. Morcovul se da pe razatoarea mare si cartofii se taie cubulete potrivite si se adauga in tigaie cu apa pana ce sunt acoperite legumele. Se adauga intre timp pasta de vinete, salsa de rosii si lasam cateva minute sa mai scada din sos si sa se faca legumele acoperita tigaia cu capac. La final se adauga boiaua dulce, dupa gust boiaua picanta, piperul, sarea si tarhonul taiat foarte fin. Se mai lasa la fiert cam 5 minute. 



Pofta Buna!

0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...