marți, 1 septembrie 2015

Telina cu masline si lamaie


Una dintre favoritele mele, mancarea de telina cu masline si lamaie. Preparata astfel, telina dulce si aromata, se combina perfect cu lamaia si maslinele. 

Am folosit: 

  • o telina de aproape 1 kg
  • 2 cepe mari
  • 150 grame de suc de rosii gros
  • 200 grama de masline
  • dafin
  • ulei de masline
  • sare, piper, boia dulce
  • patrunjel
  • jumatate de lamaie feliata
  • un morcov
Am curatat telina, ceapa si morcovul de coaja, le-am taiat bucatele, iar ceapa taiata julliene si puse in cratita cu ulei si cu 150 ml de apa pentru a se inabusi (folosind capacul). 

Dupa ce legumele s-au inmuiat adaugat lamaia feliata subtire, masline, foaia de dafin si apa cat sa depaseasca ingredientele din vas. Lasam la fiert iar cand mancarea este aproape gata, vom adauga sucul de rosii, boiaua si mai lasam cateva minute pana cand sosul se mai ingroasa.

 La final condimentam dupa gust cu sare si piper si adaugam si patrunjelul tocat marunt. 


Pofta Buna!

0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...