miercuri, 4 februarie 2015

Supa de trahana de legume (Reteta greceasca)

Mai savurasem o trahana cu bucatele din carne in Salonic si apoi de la prietenii mei greci , dar acasa nu am indraznit sa fac pentru ca nu stiam cum, asa ca, in seara asta, la indicatiile prietenei mele am facut-o si mi-a iesit exact pe care o servisem in alte dati. 

!! Ce este trahanaua? Este coca framantata din faina, ou, iaurt sau lapte, sare si apa, trecuta prin ciur, lasata la uscat si pusa in supa. 

Am avut o punga de trahana de 500 de grame , printre care am folosit numai masura unei cani de 200 grame. Legumele erau deja in punga uscate. 

Am pus la fiert apa sa fiarba cu 2-3 linguri de ulei de masline si o lingura de Delikat, dupa ce a dat primul clocot am pus trahanaua la foc mediu pentru 15 minute sa se umfle. Simplu, nu? Nici nu ma asteptam sa fie atat de repede o supita. 

Se serveste cu branza presarata peste supa.


Pofta Buna!

0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...