Cartofi cu ou si cascaval

 
Cu toate ca reteta este si cu branza care mi-a lipsit din frigider, asa ca domnul cascaval s-a topit singurel. Aveti nevoie de:
  • 2-3 cartofi mari
  • cascaval ras
  • 3-4 fire de patrunjel
  • 3 oua
  • sare, piper 
  • ulei pentru prajit (eu folosesc uleiul de masline sau de nuca de cocos)
Dupa curatarea cartofiilor, se taie in cubulete sau pai si se pun la prajit in uleiul incins. Cand sunt gata se scurge uleiul din tigaie. Peste cartofi, se adauga cascavalul ras fin si se sparg cele 3 oua si se pune tigaia pe foc mic si se amesteca rapid. Cand oul este facut se presara patrunjelul tocat. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Lasam in tigaie si punem un capac pentru a se topi un pic cascavalul. 

Cartofii sunt prieteni buni unei salate de muraturi sau a unei salate proaspete. 


Pofta buna!

Comentarii