O reteta simpla de facut si rapida la mancat :)) . Dupa pastitio, este urmat in preferintele mele culinare, de cannelloni si lasagnia.
Ingrediente:
- 30 tuburi cannelloni
- 500 g carne de porc tocata
- 300 g cascaval
- unt
- 2 oua
- 2-3 catei usturoi
- 1 ceapa
- 4 linguri bulion
- oregano
- 4 linguri ulei masline
- 1 cutie rosii decojite
- sare
- piper
Mod de preparare:
- Intr-o tigaie tip wok se pune uleiul la incins si se adauga ceapa tocata marunt si usturoiul dat pe razatoarea fina. Se lasa cateva minute pana se inmoaie.
- Se adauga carnea tocata. Se amesteca incontinuu sa nu se lipeasca. Se lasa la calit cateva minute, se sareaza si pipereaza si se adauga bulionul. Se lasa sa scada.
- Se adauga rosiile decojite date la blender si se lasa la fiert pana scade.
- Se rade cascavalul. Jumatate din cantitatea de cascaval se adauga peste carne impreuna cu oualele batute. Se amesteca bine si se lasa apoi 10 minute sa se raceasca compozitia.
- Se unge cu unt o tava termorezistenta. Se umple fiecare tub cannelloni cu compozitie si se aseaza in tava.
- Deasupra se toarna sos de rosii si se da la cuptor pentru 45-60 minute.
- Rulourile cannelloni se servesc calde, dupa preferinta cu o lingura de smantana.
Pofta buna!
Comentarii