Cannelloni cu carne tocata

 
O reteta simpla de facut si rapida la mancat :)) . Dupa pastitio, este urmat in preferintele mele culinare, de cannelloni si lasagnia.

Ingrediente:
  • 30 tuburi cannelloni
  • 500 g carne de porc tocata
  • 300 g cascaval
  • unt
  • 2 oua
  • 2-3 catei usturoi
  • 1 ceapa
  • 4 linguri bulion
  • oregano
  • 4 linguri ulei masline
  • 1 cutie rosii decojite
  • sare
  • piper
Mod de preparare:

  1. Intr-o tigaie tip wok se pune uleiul la incins si se adauga ceapa tocata marunt si usturoiul dat pe razatoarea fina. Se lasa cateva minute pana se inmoaie. 
  2. Se adauga carnea tocata. Se amesteca incontinuu sa nu se lipeasca. Se lasa la calit cateva minute, se sareaza si pipereaza si se adauga bulionul. Se lasa sa scada.
  3.  Se adauga rosiile decojite date la blender si se lasa la fiert pana scade. 
  4. Se rade cascavalul. Jumatate din cantitatea de cascaval se adauga peste carne impreuna cu oualele batute. Se amesteca bine si se lasa apoi 10 minute sa se raceasca compozitia. 
  5. Se unge cu unt o tava termorezistenta. Se umple fiecare tub cannelloni cu compozitie si se aseaza in tava. 
  6. Deasupra se toarna sos de rosii si se da la cuptor pentru 45-60 minute.
  7. Rulourile cannelloni se servesc calde, dupa preferinta cu o lingura de smantana.
Pofta buna!

Comentarii