marți, 9 decembrie 2014

Bougatsa cu crema de vanilie (Reteta greceasca)


De cand locuiesc in Grecia, este una dintre placinte pe care le ador !!! 

Am folosit pentru mini placintele: 
  • un pachet de foietaj cu 2 file 
  • 1 litru lapte
  • o cana de zahar
  • o cana cu gris 
  • 3-4 linguri de margarina 
  • vanilie pudra 
 Se pune intr-o cratita laptele si grisul la un foc mediu, amestecandu-se continuu pentru a nu se prinde. Dupa ce s-a inchegat grisul, se da deoparte si se adauga margarina si vanilia pudra. 
Tava se unge cu unt sau se pune foaie de copt. Se intinde foietajul pe masa de lucru si se taie forme dreptunghiulare , se adauga cate o lingura de crema si se impaturesc bine pentru a nu se dezlipii pe timpul coacerii. Asta daca nu doriti sa aveti mini bougatsa, puteti pune intr-o tava primul foietaj, apoi intindeti crema si peste se pune a doua foaie.Trasati cu cutitul in bucati egale pentru a va fi usor la scoaterea placintei din cuptor pentru a o taia.
In seara asta m-am jucat un pic cu foietajul si am facut un fel de mini placintele in forma dreptunghiulara si altele in forma de spirala. 

Se adauga la cuptor 200 grade Celsius pentru circa 30-35 minute. 

Dupa ce sunt gata, se scot pe un platou, se pudreaza cu zahar si apoi cu scortisoara. 

Bougatsa se serveste langa un pahar de lapte cu sau fara cacao. Asa il prefera grecii :) , cat si eu de altfel. 


Pofta Buna!


0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...