marți, 11 noiembrie 2014

Salata Tzatziki


Ai nevoie de :
  • 500 grame iaurt grecesc sau unul foarte gras de 10% 
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • un castravete fabio (puteti sa folositi si 2 castraveti cornison. Acesti castraveti la mine nu se gasesc in zona)
  • 2 catei de usturoi dati pe razatoarea mica
  • 3-4 linguri de ulei de masline
  • cateva fire de marar
  • sare si piper dupa gust
Se spala bine castravetele, se curata de coaja si se da pe razatoarea mare. Se va stoarce bine de apa pe care o contine si o puneti intr-un castron impreuna cu iaurtul, usturoiul ras, uleiul, zeama de lamaia si amestecati bine pana se incorporeaza ingredientele. Apoi adaugati mararul taiat marunt, sarea si piperul dupa gust. 

Se da la frigider pentru 30 minute - 1 ora pana se va putea servi la masa. 

Aceasta salata ori sos cum mai este numita poate fi servita langa frigarui sau o fripturica de orice tip de carne, langa o placinta greceasca cu spanac si branza, intr-un sandvish, pe paine, cat si simpla ... depinde cum va place sa o savurati.


Pofta Buna!

0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...