duminică, 30 noiembrie 2014

Chec cu gris si nuca

Un dulce pentru o zi de duminica posomorata , de dimineata m-am apucat de facut un chec usor de preparat din gris si tare aromat. 

Ingrediente:

  •   3 oua
  • un pahar cu gris
  • un pahar de lapte
  • un pahar de faina
  • un pahar de zahar
  • 1/3 pahar ulei de floarea soarelui sau nuca de cocos 
  • 20-30 grame unt
  • 15 grame praf de copt
  • 3 linguri rase de nuca macinata
  • o lamaie rasa de coaja
  • un varf de cutit de sare
Pentru inceput, fierbem la foc mic laptele (fara de al aduce pina la fierbere) , untul (pana se topeste untul in lapte) si coaja de lamaie rasa.  
 Intr-un bol se bat ouale cu zaharul , sare pana se fac spuma. Adaugam uleiul si amestecam iar. Apoi in jet subtire adaugam laptele impreuna cu lamaia rasa peste compozitia de ou si amestecam continuu. Adaugam grisul si amestecam bine. Compozitia se lasa sa se odihneasca cam 30 minute. Datorita laptelui fierbinte, grisul se va ingrosa, "umfla". Se adauga faina amestecata cu praful de copt si cernuta, care se incorporeaza i compozitie amestecandu-se bine. Se adauga la final si cele 3 linguri rase de nuca macinata si se amesteca. 

Cuptorul se preincalzeste la 180 grade Celsius, se unge cu unt forma de chec si se toarna compozitia in ea. Se lasa la cuptor pentru 40 minute. Aveti grija sa nu il tineti prea mult la cuptor, ca sa nu se usuce prea tare.

Dupa ce s-a copt, se scoate din cuptor sa se raceasca cam 10 minute si se pudreaza cu zahar pudra. 


Pofta Buna! 

0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...