Placinta cu cirese si capsuni


Pentru foietaj:
- 630 grame faina
- 300 ml apa plata ori apa minerala
- un varf de cutit de sare
- 2 linguri otet
- 4 linguri ulei

Umplutura:
- 500 grame cirese
- 500 grame capsuni
- 4 linguri zahar
- o lingurita amidon

Incepem cu prepararea foietajul de casa. Se adauga apa, uleiul, sarea, otetul si faina treptat. Se face un aluat moale care sa nu se lipeasca de maini. Dupa ce aluatul este gata, se framanta, se tranteste de cate ori doriti, eu l-am zapacit de vreo 30 de ori de masa de lucru si apoi l-am pus sa se odihneasca in frigider intr-o folie de alimentara adaugat pana ce prepar umplutura.

Dupa curatarea cireselor de samburi si a capsunilor taiate bucatele nu prea mici, se pun intr-o cratita pe foc impreuna cu 4 linguri de zahar si la final se adauga amidonul. Lasati la fiert in jur de 15 minute pana se ingroasa un pic. Se separa sucul de fructe.

Reveniti la aluat. Il taiati pe jumatate si incepeti sa intindenti prima foaie subtire cam de jumatate de centimetru. O asezati in tava tapetata cu faina, puneti o parte din fructe pe mijloc si laturile aluatului le puteti taia pentru a impleti rulada sau daca nu vreti sa va complicati puneti sa o infasurati ca o clatita. Cu a doua parte de aluat procesati la fel: intindenti cu sucitorul, aplicat fructele si impachetarea ruladei.

Ruladele se ung cu galbenus amestecat cu un pic de lapte pentru a capata o culoare frumoasa.

Cuptorul se preincalzeste inainte.

Se da la cuptor pentru 30-35 minute la 180 grade.


Se va servi cand rulada se va felia dupa racire, asta daca aveti rabdare! :))


Pofta Buna!


Comentarii