joi, 26 decembrie 2013

Chec la microunde

Daca iti doresti ceva dulce si rapid si ai microunde, incearca aceasta reteta.
Daca este cantitatea mai mare, sa stii, timpul de coacere este la fel de 4 minute
Poti sa-l faci si intr-un vas rezistent precum un vas de yena, nu musai in 2 cani de cafea separate

Aceasta reteta este preluata pe blogul Daianei .



8 linguri rase de faina
8 linguri rase de zahar
2 linguri de cacao neagra (sau fara + zahar vanilat)
cate 1/2 lingurita de praf de copt / fiecare cana
2 oua intregi
6 linguri de lapte
6 linguri de ulei
2 cani goale de ceai

In fiecare cana puneti 4 linguri rase de faina, 1 lingura de cacao, 4 linguri de zahar (la fel de rase) si cate 1/2 lingurita de praf de copt

Amestecati cu vigoare ingredientele uscate

Adaugati oul

Amestecati din nou, de data asta va folositi toata priceperea, cand maglavasiul e uniform adaugati 3 linguri de ulei si 3 linguri de lapte, amestecati din nou - gata

Cana merge la cuptorul cu microunde setat la 850/700 de wati pentru exact 4 minute.

Dupa trecerea timpului regulamentar nu se mai admite nici o prelungire, extragem cana cu grija, ca e fierbinte, si introducem pe urmatoarea cana pregatita la fel.

O lasam sa se raceasca 1-2 minute si extragem checul din cana, iese foarte usor, e prins doar la buza canii, putin, trecem o lama de cutit de jur imprejur.

De aici incolo, fiecare dupa cum il taie capul: tai felii, pudrezi cu zahar praf si o halesti la fel de repede cum ai preparat-o, ungi cu gem, cu nutella etc.




Pofta Buna!

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...