miercuri, 8 iunie 2011

Pizza la Tigaie


Pentru aluat:
450g faina
225g apa calduta
1 plic drojdie uscata
1 lingurita sare
2 linguri ulei
1 lingura zahar tos

Pentru presarat deasupra pizzei:
Cantitatile la aceste ingrediente sunt dupa placul fiecaruia, mai mult sau mai putin din fiecare sau chiar deloc.
Ceapa
Ulei pentru calit ceapa
Rosii
Ciupercute champinion din conserva
Parmezan
Cascaval
Porumb
Oua
Oregano, piper
Pasta de tomate

Mod de preparare:
Incepem prin a pregatii tot ceea ce este necesar sa punem deasupra blatului de pizza. Ingredientele pe care le folositi sunt la libera alegere.
Intr-o tigaie punem putin ulei, adaugam ceapa si un pic piper si o lasam la calit pana devine rumenie. Rosiile le spalam si le taiem feliute. Ciupercutele le scoatem din borcan intr-o strecuratoare, le trecem pe sub un jet de apa dupa care le lasam la scurs, eventual daca este necesar, inainte de a le pune peste blatul de pizza puteti sa le stoarceti in pumn. Pentru ca aveam cascaval feliat, astfel am taiat de 1 cm feliute. Puneti faina intr-un castron, adaugati zaharul tos, drojdia uscata, uleiul, apa si sarea si incepeti sa framantati 20 – 30 minute aluatul pana obtineti un aluat elastic, care nu se lipeste de mana. Acoperiti aluatul obtinut cu un prosopel curat si puneti-l la dospit pentru 2 ore, la loc caldut. Dupa ce aluatul a dospit, rasturnati-l pe o planseta si impartiti-l in bilute egale, mie mi-au iesit 10 la numar. Dupa ce am format bilutele, luam fiecare biluta in parte si o intindem cu mana pana obtinem o foaie de pizza cat mai rotunda posibil (ATENTIE, nu folositi sub nici o forma sucitorul, pentru ca aluatul isi va pierde elasticitatea, chiar daca va iesii un blat de pizza nu atat de uniform, e mai bine sa aveti o pizza gustoasa decat una perfect rotunda)
 Cand observam ca au aparut besicute la suprafata, tragem tigaia intr-o parte, ridicam capacul, intoarcem blatul pe cealalta parte si rapid incepem sa-l ungem cu pasta de tomate si sa adaugam celelalte ingrediente. Am uns blatul cu sos tomat, am presarat oregano, am presarat ceapa calita, cascaval feliat, ciupercute, feliute de ou fiert, feliute de rosii, boabe de porumb si parmezan.
 Dupa ce am pus tot ce am dorit deasupra pizzei, punem din nou capacul peste tigaie si mai lasam pe foc, la flacara mica, pana ce cascavalul s-a topit.
      In acest moment pizza este gata de servit. Aceasta pizza este absolut delicioasa, cu un miros care duce usor catre pizza facuta pe vatra, nimeni nu va banuii ca este facuta la tigaie, daca nu va stii modul in care ati copt-o. Restul de pizze le coaceti in acelasi mod. 
    Se pastreaza extraordinar de bine pentru a doua zi, daca o pastrati pe un platou acoperit cu o carpa de bucatarie ori folie de celofan, a se lua in considerare, sa nu o inveliti cat este calda, lasati-o sa se raceasca, pentru ca daca nu, va transpira punguta.
Ii multumesc Iuliei pentru reteta!


Bon Appétit!

0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...